WERELDS IN KAAS EN SMAAK

WERELDS IN KAAS EN SMAAK

Hollandse kazen

Jong tot en met brokkelkaas

’t iets te bescheiden ambachtelijke kaasmerk

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. Onze koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. Afgelopen jaar liepen de koeien gemiddeld 185 dagen per jaar minimaal 10 uur per dag buiten.

Díé melk gaat vervolgens naar de CONO kaasmakerij in Noord-Holland; aangeschreven als de beste én groenste kaasmakerij van ons land. Het is vervolgens het speciale klimaat tijdens de rijping (een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid) die ervoor zorgt dat de kaas mooi smeuïg blijft en het korstje mooi dun!

Lekker romig van de weidemelk, lactosevrij en minder zout. En gemaakt van vegetarisch stremsel.

Al jaren op rij behoort de Stompetoren collectie tot de “ top kazen” van Nederland in de Hollandse Kaaskeuringen. De vele varianten lenen zich dan ook uitstekend voor op brood, laten zich tevens zeer goed smaken als blokje, maar stellen ook in (warme) gerechten niet teleur.

Boerenkaas

Zo rijk, krachtig en uniek

Sinds enige tijd, hebben we een vast assortiment boerenkaas gecreëerd, van boeren die speciaal zijn geselecteerd omdat zij een hoge en constante kwaliteit kunnen leveren. Het unieke aan boerenkaas is dat elke boer zijn eigen verhaal, smaak en specifieke eigenschappen heeft. Juist daarom hebben we voor elk wat wils!

Onderscheid boeren- en boerderijkaas
We hebben onderscheid in boerenkaas als boerderijkaas (rauwmelks of gethermiseerd).
Boerenkaas… een aanrader voor de echte kaasliefhebber!!

Geit truffel saanen

De kaas

Zeg nooit dat je geen geitenkaas lust als je deze kaas niet geproefd hebt! Subtiel van smaak en boterzacht op de tong. Met een vleugje truffel dat de kaas nog krachtiger maakt!

Ras

De Saanengeit wordt gezien als de beste melkgeit ter wereld. Oorspronkelijk komen ze uit het Zwitserse Saanental en danken daar hun naam aan.

Bereidingswijze

SAANENBIO is bereid uit biologische geitenmelk en is vrij van lactose. De melk wordt voor de bereiding gethermiseerd. Thermisatie is een milde pasteurisatie.

De boerderij

Deze geitenkaas wordt gemaakt door (buurvrouw) Marijke Booij uit Streefkerk. De geitenmelk is afkomstig van de naastgelegen boerderij, vandaar de naam Buurvrouw Marijke.

De familie Booij maakt al ruim driehonderd jaar kaas in de Alblasserwaard. Vroeger was dit voor boeren, als nevenactiviteit, een goede manier om melk te conserveren. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is de familie als kaasmakers gevestigd in Streefkerk. Tijdens de ruilverkaveling in 1976 verhuist het gezin naar de Middenpolderweg 63 en bouwt hier, als één van de eersten, een nieuwe boerderij in de polder. Hier maken Martien en Betsy sindsdien hun boerenkazen.

Vanaf 1999 stapt de oudste zoon, Willem, in de maatschap en hij runt het melkveebedrijf. Twaalf jaar later komt ook Marijke (de jongste dochter) bij het bedrijf. Zij zet zich in in de kaasmakerij en zet de Groene Hart Coöperatie op. In 2014 opent de eerste stadswinkel in de Fenix Food Factory, Rotterdam.

Als Willem in 2016 met de koeien naar Drenthe verhuist, kan de kaasmakerij uitbreiden en krijgt de boerderij ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Geitenkaas belegen en geitenkaas fenegriek hebben wij in ons assortiment.

Kruidenkaas

Het grootste gedeelte van onze boerderij kruidenkaas wordt gemaakt door boer Slob uit Giessenburg. Deze boer staat bekend om zijn boterzacht smeuïg zuivel, wat ook terugkomt in de kruidenkazen. We hebben o.a. de volgende kruidensoorten beschikbaar: seizoenskaas, truffel, groene pesto pijnboompitten, tomaat olijf, Jalapeno, chili sambal

Buitenlandse kazen

Het leven is beter met kaas en al helemaal met de lekkerste buitenlandse kaasjes

Bij ons in de toonbank heeft u keuze uit een bijzondere selectie buitenlandse kazen. Wat voor u een traktatie mag zijn, is voor ons een sensatie om uw smaakpapillen te triggeren.

Op een goede kaasplank mogen buitenlandse kaasjes natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben een groot assortiment. met buitenlandse kazen. Van een mooie zachte Crémeux de Bourgogne tot de meer sterkere blauw schimmel kazen. Kortom proef de smaaksensatie uit de vele verschillende landen.